Bedrijfsbeheer

Raadpleeg hier de kalender bedrijfsbeheer 2017-2018 met alle lesdagen en vakantieperiodes.

 uurrooster bedrijfsbeheer - START LESSEN: vanaf 4/9/17

Bedrijfsbeheer (in samenwerking met VLAJO)
CVO Hageland biedt de mogelijkheid om bedrijfsbeheer te volgen in zijn centrum, met nét dat ietsje meer ...
Dankzij de samenwerking met VLAJO kunnen wij ervoor zorgen dat iedere cursist een persoonlijke begeleiding krijgt, zowel van onze docenten als van de coaches bij VLAJO zelf. Je staat er dus zeker niet alleen voor. Wij helpen je met alle plezier door alle stappen van het ondernemerschap heen.
 
Een extra troef is dat we iedere cursist een adviescheque van 2 volle uren kunnen aanbieden. Met deze cheque kan je GRATIS op advies gaan bij een BNP Paribas Fortisbank-kantoor. Daarnaast zorgen we er ook voor dat je te allen tijde bij deskundige mensen uit de ondernemerswereld terecht kan. Er zullen ook geregeld gastcolleges gegeven worden.
 
Dankzij al het deskundige advies en de professionele begeleiding in ons centrum, kan het plan voor je eigen zaak alleen maar slagen! Niet alleen zal je een optimaal ondernemingsplan afleveren, maar zal je er zelf ook staan als ondernemer.
 
Het gedifferentieerd lesgeven en alle extra's errond zorgen ervoor dat meer dan 70 % van onze geslaagde cursisten, ook een succesvolle zaak oprichten. Weet je nog niet of het zelfstandig statuut iets voor jou is? Kom dan zeker de lessen bijwonen ... wie weet krijg je zo de smaak nog harder te pakken en anders zal je zeker terug op de hoogte zijn van de nieuwste wetgeving. Aarzel niet om vandaag nog in te schrijven!

Deze cursus van 160 lestijden richt zich tot iedereen die ervan droomt een eigen zaak op te starten. Je kan je getuigschrift bedrijfsbeheer behalen, hetzij via contactonderwijs, hetzij via gecombineerd onderwijs. Raadpleeg onze site om te zien wat er dit semester georganiseerd wordt.

Mensen die reeds zelfstandige zijn, zowel in hoofd- als bijberoep, zijn natuurlijk ook welkom. Het is niet alleen nuttig om je eigen boekhouding en administratie te begrijpen, maar het is vooral aangeraden om steeds op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen en wetgeving in de wereld van de zelfstandigen. 

De cursus bestaat uit twee modules: Zelfstandig Ondernemen en Ondernemingsplan. Bij CVO Hageland werken we tijdens het schooljaar tegelijkertijd aan deze modules; wat je in Zelfstandig Ondernemen leert, zal je in praktijk kunnen toepassen op je ondernemingsplan.

Daarbij stellen we ons een aantal vragen: Hoe kan ik me als zelfstandige vestigen? Wat is het zelfstandige statuut? Welke reglementeringen en verzekeringen zal ik nodig hebben voor mijn zaak? Hoe zit het met de wetgeving in mijn sector? Speel ik in op de 6 P’s van de marketing? Hoe doe ik een gericht marktonderzoek? Wat met mijn concurrentie? Hoe stel ik mijn verkoopprijzen op? Welke kosten komen er bij een eigen zaak kijken? Hoe vul ik mijn btw-aangifte in? Geraak ik wijs uit de verschillende handelsdocumenten? Hoe stel ik zelf een handelsdocument op?

Je leert je Ondernemingsplan in vier concrete plannen uitwerken: een projectvoorstelling met omgevingsanalyse, het organisatieplan, het commerciële plan en het financiële plan. Overweeg je om een kredietaanvraag in te dienen voor je zaak, dan zal dit ondernemingsplan, meer bepaald het financiële plan, je een duwtje in de goede richting geven.

Durf je de uitdaging aan om een eigen zaak te starten en wil je graag stap voor stap geholpen worden of heb je gewoon een opfrissingscursus nodig, schrijf dan vandaag nog in voor deze cursus!