HTML-CSS

HTML en CSS 1

Websites maken is tegenwoordig schering en inslag: in de academische wereld, in de commerciële wereld, in het verenigingsleven. Ook hobbyisten maken tegenwoordig een groot deel van de websites die je bij kleine verenigingen of zelfstandigen terugvindt!

Elke webpagina op internet bestaat uit HTML- en CSS-code. Hoewel er tegenwoordig verscheidene middelen bestaan om websites te ontwerpen zonder kennis van deze code (bv. Wordpress, Drupal, Wix, ...), worden praktisch alle ontwerpers en ontwikkelaars op een zeker moment toch geconfronteerd met de basiscode om aanpassingen te maken of simpelweg om mee te zijn met de nieuwste trends.

Deze cursus is een beginnerscursus waarin je eerst en vooral stapsgewijs webpagina's (en kleine websites) leert ontwerpen in HTML 5 en CSS 3 code. Dit doen we aan de hand van praktische voorbeelden. Op het einde van de module zal je zonder problemen een volledige webpagina met tekst, afbeeldingen, formulieren, tabellen en video in elkaar kunnen knutselen. En het beste nieuws? Er is geen enkele voorkennis vereist!

De cursus is zeker ook geschikt voor mensen die hun HTML- en CSS-kennis eens willen opfrissen/uitbreiden of voor ontwerpers van CMS-websites die graag eigen sjablonen willen bouwen.

HTML en CSS 2

De cursus HTML/CSS 2 breidt het gamma aan technieken op verschillende vlakken uit, zowel in de diepte als de breedte. De volgende gloednieuwe thema’s komen aan bod:

  • Responsive Web Design om je websites aan te passen voor tablets & smartphones
  • CSS3-specifieke eigenschappen, zoals 2D & 3D transformaties, overgangen, grids en animatie
  • Introductie tot flexbox en het gloednieuwe CSS Grid om de layout van je website volledig naar jouw hand te zetten

En nog veel meer!

De wereld van de webontwikkeling staat nooit stil, dus de inhoud van deze cursus wordt constant geüpdatet om relevant te blijven.