Leren werken met Windows 10

Windows 10 is de nieuwe opvolging van Windows 7 en 8.1. Vooreerst ga je het startscherm met tegels leren gebruiken. Je ontdekt de nieuwe navigatiemogelijkheden, de taakbalk, de ingestelde apps (tegels) en de nieuwe browser Edge.

Windows 10 heeft een hele reeks standaardapps (Agenda, Mail, Kaarten, Weer, OneNote…) die je zelf kan uittesten tijdens de lessen.

Voor het ordenen van de pc (mappen en bestanden) kan je via het bureaublad met de Verkenner werken. Uiteraard worden ook hiervan de nieuwe mogelijkheden besproken. We leggen je uit hoe je een bestand moet zoeken en hoe je andere handelingen op bestanden uitvoert. Aansluitend leer je ook de werkwijze om je gegevens op memorystick of externe hd te plaatsen. De verschillende optiemogelijkheden om je bestanden, foto’s of muziek op cd/dvd te branden komen ook aan bod.

Daarnaast komt  de “cloud”-ondersteuning aan bod via OneDrive, waarbij je je bestanden, foto’s en muziek online laat bijhouden. Via OneDrive leer je ook deze documenten delen naar vrienden en collega’s. Ook online samenwerking hoort tot de mogelijkheden.

Het wijzigen van de pc-instellingen is een ook een must om je pc naar je eigen wensen aan te passen. We bespreken hoe je je pc op orde houdt en optimaal blijft werken. Ook de beveiliging en back-upfunctie van de pc zullen aangehaald worden.

Je ontdekt de werking van de nieuwe App-store zodat je zelf apps kunt toevoegen/installeren. Ook “klassieke” software-programma’s leer je downloaden en op je pc installeren.

Een volgend onderdeel omvat de multimedia-apps van Windows zodat je weet hoe je je foto’s en muziek en video op de pc kan overbrengen, ordenen en bekijken.