Leren werken met PC

De cursus "leren werken met PC" richt zich tot iedereen die geen of weinig kennis heeft van de mogelijkheden van de pc en het internet. Dagelijks worden we op de één of andere manier geconfronteerd met de computer. Basiskennis van computerprogramma’s en het internet is een ‘must’ geworden. Deze cursus zet dan ook de deuren open voor talrijke vervolgmodules.

We beginnen met het correct aan- en uitzetten van de pc en leren de muis en het toetsenbord vlot te hanteren. We geven je begrijpelijke informatie mee over allerhande computertermen zodat het duidelijker wordt waarop je moet letten bij de aankoop van een pc of allerhande randapparaten.

Na het volgen van deze opleiding ken je de basistechnieken van het besturingssysteem Windows. Begrippen zoals bewaren, kopiëren, verplaatsen, mappen, harde schijf, vensters, apps, jpg, geheugenstick hebben geen geheimen meer na het volgen van deze cursus.

We leren eenvoudige Word-documenten opstellen, bewaren en afdrukken. Je maakt kennis met het elektronisch rekenblad Excel. Creativiteit kan je uiten door het maken van eenvoudige tekeningen in Paint. We leren surfen en informatie opzoeken op het internet. Je leert ook e-mails verzenden, ontvangen en beantwoorden.

Dit alles wordt uitgelegd aan de hand van besturingssysteem Windows 10. Sporadisch ook Microsoft Office 2016.