Indesign

InDesign module 1

Visitekaartjes, flyers, folders, cd-hoesjes, affiches, boeken, kalenders, nieuwsbrieven,... 
InDesign is het meest geschikte grafische programma om al dit drukwerk tot een goed einde te brengen. De mogelijkheden van het werken met tekst, kleur en afbeeldingen zijn oneindig, waardoor je creativiteit geen grenzen kent. Aan de hand van zeer gerichte oefeningen leer je de basis van dit uitgebreide programma stapsgewijs aan.

InDesign module 2

Je hebt de basiscursus Indesign 1 gevolgd en je hebt de smaak te pakken. Je bent benieuwd wat er nog meer aan mogelijkheden in InDesign zit.
Werken met lagen, tabellen, verschillende formaten binnenin één document, effecten toepassen op tekst of afbeeldingen, object-, tekst- en alineastijlen,... alles komt aan bod. Hierbij wordt ook extra aandacht besteed aan grotere documenten, zoals een boek of tijdschrift. En als extraatje ontdek je het interactieve luik van InDesign, waarmee je hyperlinks, animaties,... binnenin je document kan wegschrijven naar een pdf of Flash-bestand.
Je werkt met praktijkgerichte oefeningen, om alles onder de knie te krijgen, zodat je uiteindelijk je eigen gepersonaliseerde boek kan maken. 

InDesign module 3

Je hebt de cursus InDesign 2 met enthousiasme afgerond, maar je hebt nog steeds een niet verzadigde InDesign-honger. Volg dan zeker deze module! Maar nu wil je echt aan de slag.  Je ziet overal rondom je heen mooie folders, affiches, boeken, tijdschriften, E-books, ...  Hoe ga je te werk om dit te evenaren? 

We gaan dieper in op de uitgebreide mogelijkheden van InDesign, terwijl we ook enkele zaken herhalen van InDesign 1 en 2. We tillen onze layout naar een hoger niveau, door de basisregels van vormgeving, lay-out en typografie, kleurgebruik en compositie te bekijken.

Daarnaast gaan we ook dieper in op het combineren van andere softwarepakketten (een illustrator-tekening in InDesign integreren, een bewerkte foto uit Photoshop in InDesign plaatsen) en gaan we eens op bezoek bij alternatieve software, zoals Canva.

Inhoud:

  • Typografie en kleurgebruik
  • Pathfinder
  • Layout en compositie
  • Bibliotheken
  • Boekbestanden
  • Uitvoer

InDesign module 4

E-books zijn vandaag de dag niet meer weg te denken en ook daar wordt aan gedacht in InDesign. Je zal zelf documentjes leren maken voor e-readers en de Apple iPad. Er wordt zeer gericht gewerkt met praktijkoefeningen. Je wordt daarbij individueel begeleid en je zal versteld staan wat je allemaal in je mars hebt!