Foto's, tekst & muziek op Mac

Windowsgebruikers zie Foto's, muziek en video op PC.

Foto

Met Foto’s kunnen we met een simpele klik onze foto’s corrigeren en voorzien van speciale effecten. In een handomdraai maken we met deze foto’s een prachtig fotoboek, een kalender of een wenskaart. Familie en vrienden kunnen we verrassen met een wervelende diavoorstelling met aangepaste muziek.

Tekstverwerking

In deel 1 hebben we reeds de eenvoudige opmaak geleerd met de Teksteditor. In deel 2 gebruiken we Pages om onze tekst van een prachtige lay-out te voorzien. Met stijlen kunnen we titels op een snelle manier een eenvormige opmaak geven. We leren afbeeldingen en foto’s invoegen. Vervolgens kunnen we de foto’s in grootte aanpassen, weerspiegelen, schaduwen aanbrengen en van een lijst voorzien. Verder bekijken we hoe het document kan worden voorzien van kop- en voetteksten, een paginanummering en een inhoudsopgave.

We gebruiken de sjabloonkiezer om ook professionele flyers en brochures te maken.

Muziek

In Garageband leren we met het toetsenbord een liedje te componeren, gebruik te maken van de ingebouwde audiobestanden of onze eigen stem op te nemen. Met Garageband kan ook een eigen beltoon worden aangemaakt.