Adobe initiatie

Adobe is hét begrip sinds 1982 in de grafische wereld … tegenwoordig niet alleen meer in de grafische wereld, maar zeker ook in onze digitale maatschappij.

Deze software is ideaal voor zowel drukwerk als internet. Er zijn echter verschillende pakketten … en welk moet jij nu nemen? Dat is soms moeilijk kiezen omdat je niet goed weet wat elk pakketje nu juist doet? En wat wil ik eigenlijk creëren?

CVO Hageland voorziet daarom een module die je laat proeven van de verschillende pakketjes. Zo kan je heel gemakkelijk doorstromen naar een volledig cursus van het door jou gekozen pakket.

We geven hier al een ‘globaal’ idee van wat de belangrijkste pakketjes kunnen. Aan de hand van een casestudie maken we jou wegwijs en weet je na 16 weken welk pakket je graag volledig zou uitdiepen. Onze leerkrachten zijn gespecialiseerd in deze pakketjes en laten dromen soms wel uitkomen …

  • Een goed drukwerk wordt niet in Microsoft Word gemaakt, maar wel in Adobe InDesign. De mogelijkheden hier zijn eindeloos. Wat je ook wil, het kan allemaal … flyer, brochure, fotoalbum, …
  • Foto’s moeten bewerkt kunnen worden zodat ze ten eerste niet te groot zijn, maar zeker ook een optimale kwaliteit hebben. Niets is zo erg om een drukwerk terug te krijgen dat verknald wordt door de foto’s. Nog leuker is het om iets creatiefs of persoonlijks met deze foto’s te doen, niet alleen op papier, maar misschien ook wel op een T-shirt, balpen, … gepersonaliseerder kan niet dankzij Adobe Photoshop!
  • Wil je een logo maken voor je sportvereniging, bedrijf, merk, … Adobe Illustrator zorgt dat je logo altijd en overal gebruikt kan worden. Bovendien is het heel gemakkelijk om je eigen persoonlijke touch hieraan toe te voegen.
  • Een website in no-time? Dan moet je kiezen voor Adobe Muse. Dankzij de bouwstenen hoef je niets van programmeertalen te kennen en moet je geen achterliggende kennis html/CSS hebben. Iedereen kan websites bouwen!

Dit is een kleine greep uit wat de pakketten allemaal kunnen en je zal merken dat je eigenlijk al een mooi projectje kan uitwerken na deze 16 weken. Een aanrader voor iedereen!

Er is geen voorkennis vereist, enkel een portie creativiteit en gezond verstand!

Veel plezier in deze module!