Illustrator

Adobe Illustrator is een computerprogramma dat door grafisch ontwerpers, dtp-ers, illustratoren en andere tekenaars wordt gebruikt voor het maken van vectorafbeeldingen. Versie CS6.

Met het programma kunnen diverse ontwerpen gemaakt worden, zoals:

  • Samenstellen van logo’s, zelf een illustratie opbouwen, om bijvoorbeeld foto’s op te vrolijken, een brochure samenstellen, posters maken, naamkaartjes, ontwerpen voor de reclamewereld… .
  • Decoratieve versieringen, illustraties, letterontwerpen en zoveel meer. Alles wordt met behulp van elektronisch tekengereedschap op het scherm getoverd. Effecten als 3D-voorstellingen, versnellingen, kleuraanpassingen, kleurovergangen, schaduweffecten, transparanties en zoveel meer.
  • Eenvoudige potloodlijnen, penseelstreken met dikke verfklodders, contépotloden, airbrushes,.... Het hele gamma artistieke materialen zit in het programma verscholen. Met een juist gebruik vormen zij de sleutel naar de mooiste creatieve ontwerpen. Ga de uitdaging aan en school je om tot een echte designer. Stapsgewijs zullen de artistieke gereedschappen hun geheimen onthullen.