Powerpoint

► Mac-gebruikers zie Presentaties op Mac

Office 2016 of Office 365?

In het pakket PowerPoint 2016 wordt aangeleerd hoe een presentatie op de computer kan verzorgd worden.

PowerPoint kan zowel een mondeling gegeven presentatie visueel ondersteunen als een op zichzelf staande presentatie zijn die per mail naar vrienden, familie of collega’s kan doorgestuurd worden.

In een eerste presentatie leren we enkele basisprincipes aan zoals de dia-indeling en de basis van tekstopmaak in PowerPoint. In verdere presentaties werken we met een diamodel en leren we gebruik maken van thema’s en kleurenschema’s die onze presentatie een professioneel uiterlijk geven.

Door het invoegen van foto’s, illustraties en zelf ontworpen tekeningen maken we de presentatie levendiger. Verder leren we grafische objecten zoals organigrammen en grafieken aanmaken en brengen we videomateriaal en muziekfragmenten aan in onze presentatie. We leren werken met het gratis programma Switch waarmee je alle muziekbestanden kan omzetten naar andere bestandsformaten.

Via diaovergangen en objectanimaties kunnen we onze presentaties veel dynamischer maken dan met de klassieke diavoorstellingen of transparanten.

Het programma kan gebruikt worden door haast elke pc-gebruiker. We leren immers zowel professionele presentaties als fotoboeken, reisreportages en grappige mailbijlagen aanmaken.