SketchUp

SketchUp Make

SketchUp is een vectorieel 3D-tekenprogramma dat je snel en eenvoudig kan aanleren. We werken met de SketchUp Make die je gratis kan downloaden.

De cursus bestaat uit twee delen. In het eerste deel leer je de basistechnieken van het programma: Move, Push/Pull, Scale, Dimensions, Offset, Paint Bucket, Layers en Follow me zijn er enkele daarvan. Hiermee kan je al ontwerpjes zoals een keuken, bankstel, plan van een huis en tuintje uittekenen.

In een vervolgcursus gaan we meer ingewikkelde modellen maken. De verschillende mogelijkheden van het programma worden verder uitgediept: het aanleggen van een eigen kleuren- en componentenbibliotheek, foto’s integreren, plugins toevoegen, doorsnedes maken, terrein van Google Earth gebruiken en Shadow komen aan bod.

De cursus is bedoeld voor absolute beginners die nog geen enkele ervaring hebben met een 3D-programma. Er is geen technische kennis vereist. Ook EPC-deskundigen, tuinarchitecten, interieurdesigners, meubelmakers, keukenontwerpers, installateurs zonnepanelen, architecten en iedereen die wil 3D modelleren zijn welkom.