Wordpress

Een eenvoudige webomgeving maken met Wordpress

WordPress is een CMS-systeem.  Een CMS (Content Management System) is een website die volledig klaar en online aanpasbaar is. Een op de vijf websites, meer dan 74 miljoen in totaal, zijn vandaag de dag gemaakt met Wordpress. We mogen stellen dat WordPress momenteel het meest gebruikte systeem is voor nieuwe websites.

WORDPRESS 4.8

WordPress is gratis software die je kan gebruiken om een prachtige website of blog te creëren. Het programma is geliefd om zijn gebruiksgemak en uitbreidingsmogelijkheden. Er zijn duizenden gratis thema’s en plugins beschikbaar waarmee je WordPresswebsites kan omtoveren tot zowat alles wat je je kan inbeelden: een eenvoudige blog, een online catalogus, een forum, een website voor een vereniging of een festiviteit, een website voor je zaak, een fotowebsite, een informatieve website, een website over je hobby, …

Deze cursus is een beginnerscursus. We gebruiken een handboek van Dirkjan van Ittersum. We beginnen bij het installeren van WordPress (op 1 minuut tijd!) en eindigen bij het kiezen van de juiste plug-ins en thema's. Maar er is ook ruim aandacht voor het werken met berichten, pagina's, widgets en het menu.

Tijdens de lessen ontwerp je een eigen website en publiceer je die (tijdelijk) op gratis webruimte van de school of op je eigen gekochte webruimte, die je al voor minder dan 15 euro per jaar kan hebben!