Medisch admin. bediende

Raadpleeg hier de kalender medisch administratief bediende 2019-2020 met alle lesdagen en vakantieperiodes.

uurrooster medisch administratief bediende - START LESSEN: vanaf 2/9/19

Raadpleeg het overzicht van de lestijden.

Ben je geïnteresseerd in de medische sector? Wil je graag werken in een dokterspraktijk als administratief medewerker? Is een doktersopleiding te lang, te zwaar, te moeilijk, maar wil je toch meer weten over alles wat er administratief bij zo’n praktijk komt kijken? Dan heb je een goede achtergrond nodig! En die kan je bij ons vinden.

Je krijgt een stevige basisopleiding geënt op een aantal medische, administratieve en communicatieve vakken: deontologie, medische terminologie, toegepaste psychologie, communicatie,... . Na het beëindigen van de verschillende modules ben je klaar voor een job als medisch administratief bediende.

Maar ook als je gewoon interesse hebt voor één of meer van de vakken binnen het volledige pakket, ben je uiteraard meer dan welkom! Wil je meer weten over de bouw en de werking van het menselijk lichaam? Kom dan gerust eens kijken in de module medische correspondentie. Ben je meer geïnteresseerd in de psychologische achtergrond? Omgaan met patiënten bedient je op je wenken! Ook voor de andere vakken geldt dat je ze elk apart kunt volgen.

Wanneer je alle vakken binnen het pakket "Medisch administratief bediende" met succes hebt afgerond, ontvang je een certificaat waarmee je aan de slag kan. Als je al beschikt over een diploma secundair onderwijs, krijg je naast het certificaat een nieuw diploma secundair onderwijs met specialisatie 'Medisch administratief bediende'. Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Dan kan je dat alsnog behalen door ook Aanvullende Algemene Vorming te volgen. De combinatie van beide opleidingen leidt tot een diploma secundair onderwijs.

Heel veel succes en hopelijk tot snel!