Spaans leerlingen 3e graad

Een basiskennis van het Spaans is tegenwoordig onmisbaar. Spaans leren - samen met leeftijdsgenoten - kun je volgend schooljaar in ons talencentrum. De lessen sluiten aan bij je schooldag; je hoeft je dus niet extra te verplaatsen.

Wat mag je verwachten?
Na deze cursus kun je jezelf in een aantal standaardsituaties behelpen.

Lukraak enkele voorbeelden:
Je kunt vlot iets bestellen en betalen in een bar of restaurant. Als je de weg kwijt bent, kun je aan een Spaanstalige de weg vragen. In het hotel kun je met je grieven of klachten terecht bij de receptie.

Concreet komen o.a. volgende contexten aan bod:
- iemand begroeten - jezelf voorstellen - vragen hoe het met iemand gaat en vertellen hoe je het zelf stelt - een hotelkamer reserveren, de aankomst en het vertrek in een hotel regelen, eventuele klachten formuleren - iemands uitnodiging accepteren of weigeren - de weg vragen en de weg wijzen - het uur vragen en zeggen - om hulp of uitleg of informatie vragen - boodschappen doen - ...

Wanneer en waar organiseren wij de lessen? Hoe verlopen die?
De lessen vinden plaats in het Sint-Jozefscollege (Bekaflaan 62) van 24 september 2019 tot half maart 2020. Op dinsdag komen we samen van 16.30 u tot 18.45 u, natuurlijk niet tijdens de schoolvakanties of in de examenperiode. De vaardigheden spreken en luisteren staan centraal, maar we lezen en schrijven ook. De nadruk ligt dus op mondelinge communicatie. De onmisbare ondersteunende kennis (woordenschat en grammatica) oefenen we op een communicatieve en ludieke manier in (o.a. met dialoogjes, AB oefeningen, enz.).
We starten de lessen met een opwarmer (actua, herhaling, kwis) en sluiten af met een liedje, wat Spaanse cultuur, faits divers over land en volk, … .

Praktisch
De kostprijs bedraagt € 60 (syllabus en extra kopieën inbegrepen). De evaluatie bestaat uit twee taaltaken. Inschrijven kan telefonisch (016 55 11 15), via ons webformulier of je kan ook langskomen op ons secretariaat (Bekaflaan 62). De openingsuren vind je hier.