Ondernemersskills ontwikkelen

Raadpleeg hier de kalender ondernemersskills 2019-2020 met alle lesdagen en vakantieperiodes.

Uurrooster ondernemersskills 2019-2020 - START LESSEN: vanaf 17/9/19

CVO Hageland biedt de mogelijkheid om je ondernemersskills, via een versneld traject van 100 lestijden in combinatie van contact- en afstandsonderwijs, te volgen in zijn centrum, met nét dat ietsje meer ...

Dankzij de samenwerking met VLAJO kunnen wij ervoor zorgen dat iedere cursist een persoonlijke begeleiding krijgt, zowel van onze docenten als van de coaches bij VLAJO zelf. Je staat er dus zeker niet alleen voor. Wij helpen je met alle plezier door alle stappen van het ondernemerschap heen.

Deze cursus is niet alleen bestemd voor mensen die graag een eigen zaak willen opstarten, maar ook voor de mensen die reeds een zaak hebben en die hun eigen skills geïndividualiseerd willen ontwikkelen. In samenspraak met de docenten kan een individueel traject opgemaakt worden.  

Een extra troef is dat we iedere cursist een adviescheque van 2 volle uren kunnen aanbieden. Met deze cheque kan je GRATIS op advies gaan bij een BNP Paribas Fortisbank-kantoor. Daarnaast zorgen we er ook voor dat je te allen tijde bij deskundige mensen uit de ondernemerswereld terecht kan. Er zullen ook geregeld gastcolleges gegeven worden.

Dankzij al het deskundige advies en de professionele begeleiding in ons centrum, kan het plan voor je eigen zaak alleen maar slagen! Niet alleen zal je een optimaal ondernemingsplan afleveren, maar zal je er zelf ook staan als ondernemer.

Het gedifferentieerd lesgeven en alle extra's errond zorgen ervoor dat meer dan 70 % van onze geslaagde cursisten, ook een succesvolle zaak oprichten. Weet je nog niet of het zelfstandig statuut iets voor jou is? Kom dan zeker de lessen bijwonen ... wie weet krijg je zo de smaak nog harder te pakken en anders zal je zeker terug op de hoogte zijn van de nieuwste wetgeving. Aarzel niet om vandaag nog in te schrijven!

Daarbij stellen we ons een aantal vragen: Hoe kan ik me als zelfstandige vestigen? Wat is het zelfstandige statuut? Welke reglementeringen en verzekeringen zal ik nodig hebben voor mijn zaak? Hoe zit het met de wetgeving in mijn sector? Speel ik in op de 6 P’s van de marketing? Hoe doe ik een gericht marktonderzoek? Wat met mijn concurrentie? Hoe stel ik mijn verkoopprijzen op? Welke kosten komen er bij een eigen zaak kijken? Hoe vul ik mijn btw-aangifte in? Geraak ik wijs uit de verschillende handelsdocumenten? Hoe stel ik zelf een handelsdocument op?

Je leert je Ondernemingsplan in vier concrete plannen uitwerken: een projectvoorstelling met omgevingsanalyse, het organisatieplan, het commerciële plan en het financiële plan. Overweeg je om een kredietaanvraag in te dienen voor je zaak, dan zal dit ondernemingsplan, meer bepaald het financiële plan, je een duwtje in de goede richting geven.

Een ondernemingsplan opstellen is niet alleen nuttig voor beginnende zelfstandigen, maar is in de bedrijfswereld ook van toepassing voor bestaande ondernemingen. Waar zie je jezelf staan binnen de 3 jaar, binnen de 5 jaar en misschien nog een visie ontwikkelen voor 10 jaar …? Ben je gestart als een eenmanszaak en wil je overgaan naar een vennootschap? Als je een vennootschap opricht dien je zeker een financieel plan op te maken. Ben je daar klaar voor als ervaren ondernemer?

Durf je de uitdaging aan om een eigen zaak te starten en wil je graag stap voor stap geholpen worden of is de tijd gekomen om je skills uit te breiden via een gepersonaliseerd traject, schrijf dan vandaag nog in voor deze cursus!

CVO Hageland reikt nog steeds het attest bedrijfsbeheer uit aan de mensen die de cursus met succes beëindigd hebben.

Interessante aanvulling (vanaf 26/2/2019): fiscaliteit