Talen

Raadpleeg hier de kalender TALEN 2019-2020 met alle lesdagen en vakantieperiodes.

Uurrooster talen sept 2019 - START LESSEN: vanaf 2/9/19

Niveautest afleggen? Klik hier voor de nodige info en de tests.

Talen zijn het communicatiemedium bij uitstek; vreemde talen worden steeds belangrijker in onze communicatie met anderen. Denken we maar aan de internationale handel waarbij vlot overleggen met de handelspartner erg belangrijk is. Ook de film- en muziekbusiness giet dagelijks een vloed van talen over ons heen. En natuurlijk zijn er de vakantiegenoegens: het is toch zoveel leuker om ervaringen uit te wisselen in de taal van de andere!

Onze taalopleidingen steunen op het Europees Referentiekader, en sluiten daardoor nauw aan bij de taalopleidingen in heel Europa. De nadruk ligt op het begrijpen en het actief gebruiken van de taal, naast de nodige taalstructuren. De cultuur achter de taal, de levensgewoontes, informatie over de landen waar de taal gesproken wordt, komen aan bod. Het gebruikte cursusmateriaal is voor volwassenen ontwikkeld en biedt levensechte situaties aan. Alles staat in het teken van heldere communicatie met moedertaalsprekers.

CVO Hageland biedt op dit ogenblik 14 talen aan: Arabisch, Chinees, Duits, Engels, Frans, Grieks, Italiaans, Japans, Pools, Portugees, Russisch, Spaans, Turks en Zweeds. Informeer naar de beschikbare niveaus per taal.